Kerime Nadir - Funda

Arkadaşlar çok samimi söylemek istiyorum ki, her okur gibi bende bu kitabı çok sevdim. Yazar 'Kerime Nadir' kitapdaki Funda adlı çocuk kadar temiz yüreklilikle yazmış. Yüreğini, sevgisini serpiştirmiş satırlara ve cümlelere. Yazar her kitapda olduğu gibi bu kitapda'da çok mesajlar veriyor.

Funda isimli çocuk sevimli ve haşare, ama naif vede Annesini ayakta kalmaya, yaşamaya, hayat mücadelesini olağanüstü bir fedakarlıkla, tüm kötülüklere ve olumsuzluklara karşı yelken açıp hayat, yaşam mücadelesini kazanmasına ön ayak olmaya öncülük ediyor.

Kerime Nadir'in ayrıca günümüzede atıfda bulunan bir yazardı.

Saygılarımla Emy.






Arka Kapak Özeti

Funda, kırlardaki funda cicegi kadar saf ve temiz bir aşkın hikâyesidir. Onun meyvasına da bu adı verdiler.
Bu güzel romandan bir kaç satır : Küçük Funda kollarını annesinin boynuna doluyor, pembe dudakları ile onun yüzünü, gerdanını ve saçlarını öptü. Bu öpüşler genç kadına Vedat'ın tatlı nefesini hatırlatıyord, jşte o büyük aşktan ona kalan şu küçük varlıktı... Birde bir yığın aci!

#kitaplar, #kitapevleri, #kütüphane, #oku, #KerimeNadir, #read, #lesen, #books, #roman


Kerime Nadir Azrak (5 Şubat 1917 - 20 Mart 1984), Türk yazar.

İstanbul'da doğan Kerime Nadir, Saint Joseph Fransız Kız Lisesi'ni bitirdi. Şiir yazmaya başlamasının ardından ilk öyküleri Servet-i Fünun, Uyanış, Yarımay gibi dergilerde yayımlandı. Düz yazı türündeki çalışmaları Aydabir, Yedigün, Hayat dergilerinde çıktı. 40'tan fazla roman yazan Nadir'in konuları, genellikle kırık aşklar üzerine oldu. Hıçkırık adlı romanında Mustafa Tosun'u ve eşi Üftade hanım'ın yaşamöykülerini konu edindiği sanılmaktadır.

30 civarında eseri senaryolaştırılarak sinema filmi çevrildi. "Yazarlığını topluma ve gerçeklere sırt çevirerek kendi dünyasında sürdürmekle" eleştirilmesinin yanı sıra; okuma sevgisi aşıladığı yönünde olumlu yorumlara da hedef olan yazar; uzun yıllar Maçka Palas'ta kalmıştır. Bazı romanları yabancı dillere de çevrilen Nadir'in romanları 5 milyondan fazla satış yapmıştır.

Kerime Nadir'e ait Özel Arşiv, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı'ndadır.



Yorumlar