Zülfü Livaneli - balıkçı ve oğlu

Yazar Livaneli, 'balıkçı ve oğlu', 135 sayfa, İnkılap Kitabevi.

Usta yazar edebiyatın piri yazarı Zülfü Livaneli her kitabında olduğu gibi yine bu kitabında da kalemini ve yüreğini konuşturmuş.

Kesinlikle okunması gereken bir Livaneli klasiği bu roman değerli arkadaşlar.

Roman bir balıkçı ve oğlunu, daha çokta toplumsal olaylara bu karakterler aracılığı ile çok değerli göndermeler yapıyor, mesajlar veriyor sayın Zülfü Livaneli, her zamanki toplumsal duyarlılığı ile.

Son zamanlarda yaşanan çevre sorunlarını da değinen yazarın bu eserinide bir solukta okunabilicek bir roman olarak okumanızı tavsiye ederim.

Keyifli okumalar.

Saygılarımla Emy.






Arka Kapak Özeti

Toplumsal konulara duyarlılığı ile tanınan edebiyatçı ve fikir adamı Zülfü Livaneli, bu kez Ege balıkçılarının ve hayal kurmaktan bile mahrum bırakılan göçmenlerin kaderine eğiliyor.

Usta edebiyatçı Livaneli, Balıkçı ve Oğlu ile son yılların en can yakıcı ve büyük dramı "göçmenliği" balıkçı Mustafa, Mesude ve Samir bebek üzerinden anlatıyor.

O güne dek sıcak evlerinde televizyondan izledikleri haberlerden aşina oldukları ölü insan bedenleri ve yarı ölü bir bebek evliliklerinin tam ortasına düşerek bir bomba etkisi yaratıyor; aile ilişkilerini bambaşka bir çehreye büründürüyor.

Balıkçı ve Oğlu, Ege'nin tarihinden bugününe, balık çiftliklerine ve rant hırsıyla dağlara, kıyılara saldıran şirketlerin yarattığı ekolojik yıkıma dair çok şey söylüyor.

Bunun ötesinde göçmenlerin bir bilinmeze doğru göze aldıkları yolculuğu, hayatta kalma çabalarını ya da ölümü; kısacası "deryaya yakın, dünyadan uzak" yaşamlarını odağına alıyor.

Livaneli'nin belki de en şiirsel romanı olan Balıkçı ve Oğlu; aile, aşk, ebeveynlik, evlat, kadın dayanışması, dostluk, göç, doğa üzerine çağdaş bir epope.

Zülfü Livaneli'nin, uzun bir aradan sonra yazdığı ve heyecanla beklenen yeni romanı Balıkçı ve Oğlu, ustalıkla seçilen tasvirlerle okurun zihninde capcanlı bir anlatı oluşturuyor.


#kitaplar, #kitapevleri, #oku, #read, #books, #kütüphane, #roman, #Anadolu, #halkçı, #İnkılapKitabevi


Yorumlar